PVC feldolgozás

A PEMÜ Műanyagipari Zrt. az 1970-es évek óta foglalkozik PVC cső- és profilgyártással. A PVC széleskörűen elterjedt ún. tömegműanyag, ezért a termékek között megtalálhatóak a folyamatos gyártást biztosító extrúziós technológiával előállított zsinórok, csövek, profilok, szalagok, az iparitól az élelmiszeriparon át az egészségügyi felhasználásig. Az alapanyagok kiválasztásával és kombinálásával személyre szabhatóak a termékek tulajdonságai.

Az üzemben lehetőség van a lágy PVC csövek, profilok gyártására a standard méretektől az egyedi méretekig.

Csövek

A vevői igényeknek megfelelő belső és külső átmérőjű csövek kis – és nagyszériás gyártására is felkészült az üzem.

A csőgyártás főbb gyártási paraméterei:

Külső átmérő: 1,00 – 60, 0 mm

Belső átmérő: 0,8 mm belső átmérőtől

Méretpontosság: +/- 0,15 mm

Csomagolás: méretre vágva vagy tekercselve

A csövek színe, mechanikai tulajdonsága a vevők megrendelése alapján kerül meghatározásra.

Profilok

Az üzem termékválasztékában több mint 250 fajta PVC profil található, melyek felhasználása, beépítése szinte az ipar minden területén lehetséges.  Mint például a lépcsőszegély profil – elsősorban buszgyártáshoz használják, illetve a csavartakaró profil –vonatok felújításához.

Az üzem vállalkozik a standard profiloktól eltérő, egyedi igények kielégítésére a termékgyártáshoz szükséges szerszám elkészítésével rövid határidővel.

A profilok színe, mechanikai jellemzői igény szerint párosíthatók össze.

Utóműveletek

Az üzem a vevő igények esetén utólagos megmunkálási feladatok elvégzését is vállalja: vágás, szabás, tekercselés, perforálás.

A PEMÜ Zrt. a minőségi termékek gyártását az aktuális minőségügyi szabványok követelményeit teljesítő működésével biztosítja és ellenőrzi, melyet az auditok során megszerzett tanúsítványok igazolnak (IATF 16949:2016, ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 50001:2018).