Minőségpolitika

A PEMÜ Műanyagipari Zrt. alapításától kezdve, több mint 6 évtizede a magyar műanyagfeldolgozás élvonalába tartozó vállalkozás. Magyar tulajdonú vállalkozásként stratégiai célunk a hosszútávú piaci együttműködések fenntartása, amelyet biztosít a folyamatos technikai, tudás és innovációs megújulás.

Működésünk során törekszünk környezetkímélő és energetikailag hatékony technológiák, alapanyagok alkalmazására, a gyártógépeink folyamatos fejlesztésére, dolgozóink oktatására, ezzel összhangban működtetjük és fejlesztjük az IATF 16949, az ISO 9001, az ISO 14001 és az ISO 50001 irányítási rendszereinket. Elkötelezettek vagyunk a jogszabályi előírások, a stratégiai partnereink által megfogalmazott követelmények és a vevői minőségcélok teljesítésére.

Kiemelt célunk a cég folyamatos komplex fejlesztése, a legújabb technológiai és technikai megoldások alkalmazása, kiemelten a gyártási folyamat egészét átfogó digitalizációt, a hatékonyságot növelő robotizációt és automatizációt, valamint az ezek működtetését biztosító dolgozói képzéseket.

Hosszú távú törekvésünk a kialakított integrált irányítási rendszer folyamatos fejlesztése.

A digitalizált energiamérési rendszer biztosítja az energiafelhasználás hatékony működtetését és folyamatos optimalizálását, amelyet intézkedési tervekkel és operatív programokkal hajtunk végre.

A munkatársak minőség-, környezet- és energiatudatos hozzáállása kiemelt fontosságú a célok megvalósítása érdekében, melyet a dolgozók oktatásával és a fejlesztésekbe történő bevonásával biztosítunk a kaizen tevékenységen keresztül.

Az energiafogyasztás hatékonyságának növelése érdekében a folyamatos monitoring mellett a beruházási döntéseknél is kiemelt szerepe van az energiahatékonysági szempontoknak.

A környezet védelme érdekében törekszünk az erőforrások ésszerű felhasználására, valamint nagy hangsúlyt fektetünk a tevékenységünk során jelentkező környezetterhelés szintjének csökkentésére és a káros környezeti hatások kialakulásának megelőzésére.

Cégünk évtizedekre visszatekintő kutatás-fejlesztési tevékenységének fókuszában az új környezetvédelmi fókuszú gazdasági céloknak történő megfelelést szolgáló programok állnak, ezért folytatjuk az alapanyagokkal kapcsolatos kutatásokat és technológiai fejlesztéseket, valamint kiemelten foglalkozunk a rugalmasságot és magas szintű termékgyártást támogató digitalizációs és automatizációs kutatásokkal.

Vállalatunk vezetése tudatában van a dolgozói elkötelezettség fontosságának, ezért folyamatosan biztosítja a dolgozók szakmai képzését, a környezetvédelmi és energetikai szemlélet, valamint a tudatosság fejlesztése érdekében. Ennek részeként gondoskodunk arról, hogy az integrált politikát minden alkalmazott megismerje, azzal azonosuljon.

Vállalkozásunk stratégiai fejlesztéseiről, a minőség-, környezet- és energiagazdálkodási irányítási tevékenységünk eredményeiről rendszeresen tájékoztatjuk közvetlen környezetünket és stratégiai partnereinket.

Hajdárné Molnár Elvira
elnök-vezérigazgató

Minőségpolitika