Szerszámgyártás

A PEMÜ Zrt. szerszámüzeme több, mint 50 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik.  Magasan képzett mérnöki és technikusi tudásával felkészült a termékgyártás támogatására a gyártáshoz szükséges szerszámok tervezésével, gyártásával és karbantartásával.

A műanyagfeldolgozási technológiákban használt szerszámok közül kiemelten a fröccsöntő, habosító, extrudáló, sajtoló és öntő szerszámok tervezésében, gyártásában rendelkezik több évtizedes tapasztalattal a szerszámüzem.

A szerszámok tervezését 2D/3D rendszerű tervezőprogramok támogatják.

A szerszámüzem elsősorban a cég, illetve partnerei számára tervez és készít szerszámokat annak érdekében, hogy komplex szolgáltatásokat nyújtson vevői számára. A szolgáltatás részét képezi a szerszámok teljes életcikluson át tartó karbantartásának menedzselése, szükséges szerszámmódosítások, javítások elvégzése.

Legnagyobb gyártható szerszámméret: 1500 x 1000 mm, 5 tonna súlyig

A gyártási paraméterek digitalizált feldolgozása és elemzése lehetővé teszi a teljes gyártás folyamatos felügyeletét, fejlesztését és a folyamatok optimalizálását. A szerszámüzem modern Ipar 4.0 követelményrendszernek megfelelő CNC vezérelt gépparkkal és lézerhegesztési technológiával rendelkezik, amely lehetővé teszi a legbonyolultabb szerszámok nagypontosságú gyártását is. A gyártást támogatják a 3D mérőgép, 3D scanner és 3D nyomtatási technológiák.

A cég széles kapcsolatrendszerrel rendelkezik szerszámok gyártatásában Európában és Távol-Keleten is, amely lehetővé teszi a nagyméretű szerszámok gyártásának menedzselését alvállalkozók bevonásával.

A PEMÜ Zrt. a minőségi termékek gyártását az aktuális minőségügyi szabványok követelményeit teljesítő működésével biztosítja és ellenőrzi, melyet az auditok során megszerzett tanúsítványok igazolnak (IATF 16949:2016, ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 50001:2018).