PEMÜ – Szilikon feldolgozás

Szilikon feldolgozás

A PEMÜ Műanyagipari Zrt. Magyarországon elsőként 1971 óta foglalkozik szilikonfeldolgozással, – elsősorban extrudált és préselt termékek gyártásával. A szilikon elasztomerek speciális tulajdonságokkal bíró, nagy rugalmasságú elasztomerek, magas hőállóság, kifejezetten jó ózon- és UV állóság, nagy vegyszerállóság jellemzi. Az üzem gyártási technológiája megfelel az Ipar 4.0 legmagasabb szintű követelményeinek.

Lehetőség van a szilikon termékeket térhálósítani és habosítani peroxiddal vagy platina katalizátorral.

Extrudálási technológiával elsősorban csövek, profilok készülnek.

Csövek

A vevői igényeknek megfelelő belső és külső átmérőjű csövek kis – és nagyszériás gyártására is felkészült az üzem.

A szilikon csövek főbb gyártási paraméterei:

Külső átmérő: 1,00 – 60, 0 mm

Belső átmérő: 0,8 mm belső átmérőtől

Méretpontosság: +/- 0,15 mm

Csomagolás: méretre vágva vagy tekercselve

A csövek színe, mechanikai tulajdonsága, hőállósága a vevők megrendelése alapján kerül meghatározásra.

 

Profilok

Az üzem termékválasztékában több mint 250 fajta szilikon profil található, melyek felhasználása, beépítése szinte az ipar minden területén lehetséges.

Az üzem vállalkozik a standard profiloktól eltérő, egyedi igények kielégítésére a termékgyártáshoz szükséges szerszám elkészítésével rövid határidővel.

A profilok színe, hőállósága, mechanikai jellemzői igény szerint párosíthatók össze.

A PEMÜ Zrt. szilikon üzeme nagy tapasztalttal rendelkezik tűzhelyprofilok és nyílászáró profilok és egyéb ipari alkalmazású speciális műszaki igényeknek megfelelő profilok gyártásában. A profilok színe a csatlakozó termék színéhez választható, egyedi színben is legyártható kisebb szériák esetében is.

 

Lapok

A szilikon üzem sok évtizedes tapasztalattal rendelkezik szilikon lapok gyártásában, amelyek önálló felhasználása mellett alkalmasak hőszigetelőlapként, -függönyként, de lehetőséget nyújtanak egyedi hő- és vegyszerálló lapostömítések kivágására is. A szilikon lapok préseléssel, hasítással és kalanderezéssel készülnek.

A szilikon lapok főbb gyártási paraméterei:

Vastagság: 0,5 mm – 15 mm

Keménység: 60ShA

Szín: színezett vagy transzparens

Csomagolás: méretre vágva vagy tekercselve

Lehetőség van kör alakú lapostömítések egyedi elkészítésére is.

 

Szalagok

A szilikon szalagok méretsor nélküli, extrúzióval előállitott termékcsalád, amely elsősorban négyzet és téglalap keresztmetszetű szalagból áll max. 40 x 40 mm befoglaló méretig. Van lehetőség nagyobb méretű szalagok gyártására is, például: 150 x 1- 150 x 4 mm-ig vagy 60 x 4 mm és hasonló méretek.

Szín, hőállóság és mechanikai jellemzők tekintetében előzetes konzultáció javasolt.

 

Préselt darabok

A termékcsalád széles termékstruktúrával rendelkezik, amely magába foglal minden szilikon alapanyagokból préstechnológiával előállított terméket. Amelyek lehetnek egyedi alkatrészek, ipari és divatcikkek, nyomógombok, membránok, illetve minden olyan termék melynek maximális mérete 500 x 500 mm.

A PEMÜ Zrt. felkészült a gyártáshoz szükséges szerszámok elkészítésére is a formatervezéstől a kivitelezésig, de lehetőséget biztosít a vevő által biztosított szerszámokkal történő gyártásra is.

 

Préselt tömítések

A préselt tömítések kifejezetten az általános szerelési – és tömítéstechnikai késztermékek közé sorolható családját alkotják az üzem gyártmányainak. O, D -gyűrűk, lapostömítések, alakos körtömítések, tömítőkeretek alkotják e termékcsoportot.

Közel száz különféle meglévő termék mellett lehetőség van szabványon kívüli, egyedi méretű tömítések gyártására és felszerszámozására is.

A tömítések szín, hőállósági és mechanikai jellemzői igény szerint választhatók meg.

 

Zsinórok

A szilikon üzem a PEMÜSIL® márkanevű gömbzsinórjai általános szereléstechnikai-tömítéstechnikai eszközként állnak rendelkezésre 1 mm és 40 mm közötti átmérőben. A méretválaszték egész mm-es átmérőlépcsőkből áll össze.

A zsinórok keménység, szín és hőállósági paraméterei a megrendelők igényei szerint kerülnek legyártásra. Lehetőség van transzparens, 60ShA keménységű termékek gyártására, valamint a méretsortól eltérő, extra méretű zsinórok legyártására is.

 

Utóműveletek

Az üzem a vevői igények esetén utólagos megmunkálási feladatok elvégzését is vállalja: vágás, szabás, ragasztás.

 

A PEMÜ Zrt. a minőségi termékek gyártását az aktuális minőségügyi szabványok követelményeit teljesítő működésével biztosítja és ellenőrzi, melyet az auditok során megszerzett tanúsítványok igazolnak (IATF 16949:2016, ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 50001:2018).