Sport- és szabadidőipar

A sport és szabadidős tevékenységet szolgáló eszközök, tárgyak gyártásához a PEMÜ Műanyagipari Zrt. többféle technológiával gyárt alkatrészeket, részegységeket.

Az extrém sportokat űzők testének védelme kiemelten fontos, ezért magas szakmai követelményeknek megfelelő, hosszú kutatási munkát és nagy tapasztalatot igénylő védőfelszerelések teszik lehetővé a balesetek elkerülését. A PEMÜ Műanyagipari Zrt. évtizedek óta kutatja és fejleszti az extrém sportokhoz a poliuretán habrendszerekből készülő izületvédőket, mind a speciális sportruházatokba beépülő protektorokat, mind pedig a sportruházatra kívülről felhelyezhető egyedi védőeszközöket.

Széles nemzetközi kapcsolatrendszerben kerülnek forgalmazásra a cég által gyártott térdvédők, könyökvédők, hátvédők, vállvédők, csípővédők, gerincvédők, amelyek különböző márkájú motorosruhákba kerülnek beépítésre.

Speciális vevői igények kielégítésére is felkészült a vállalkozás, a termékkörben megtalálhatóak a BMX biciklisek speciális védőfelszerelései, ezen kívül a Nyrim anyagból készült BMX kerekek gyártásában is van tapasztalat.

A fentieken kívül a hegymászók, falmászók, görkorcsolyázók számára is lehetőség van a sportruházatokra speciális biztonsági tépőzárakkal kívülről felszerelhető izületvédők használatára.

A PEMÜ elsőként vezette be a piacra Magyarországon saját fejlesztésű gördeszkáit az 1980-as években. Járófelülete saját fejlesztésű fröccsöntött poliamidból, kerekei szintén a PEMÜ-ben gyártott öntött poliuretánból készültek. A TRIAL által forgalmazott termék éves darabszáma meghaladta a harminc ezret, és elnyerte a Kiváló Áruk Fóruma minősítést.  A cég az elmúlt években részt vett egy hókorcsolya, valamint sí gyakorlópálya fejlesztésben, amelyben a különböző csúszófelületek fejlesztésére és gyártására szerzett tapasztalatot.

A sporteszközökhöz használt speciális műszaki igényeket kielégítő részegységek, alkatrészek gyártásra is rendelkezik tapasztalattal a cég. Ebben a körben kemény integrál poliuretán habokból bowling csatornák, golyófogadók, báburendezők és bábuk gyártása történik.

A tömegsportok népszerűsítését és az ifjúsági sportot támogató fejlesztések keretében került kifejlesztésre speciális poliuretán habból, rugalmas sportlabdát helyettesítő gyakorlólabda-család, amelyeket különböző méretekben gyárt a cég, elsősorban a kézilabdások számára.

A PEMÜ-ben fröccsöntött technológiával készült a bűvöskígyó, valamint tartó doboza, amely a szabadidő eltöltésének népszerű formája volt az 1990-es években. Az anyagának és kivitelezésének szigorú egészségügyi és esztétikai előírásai voltak.

A szabadidő eltöltéséhez használt eszközök közül a különleges műszaki igényeknek megfelelő jakuzzi fejtámlák gyártásában is nagy tapasztalattal rendelkezik a cég, különböző méretek, egyéni formák és színű termékek gyártására van lehetőség.