Autóipari beszállítói tevékenység

A PEMÜ Műanyagipari Zrt. 1980-ban kezdte el autóipari beszállítói tevékenységét lökhárítók, tetőcsomagtartó gyártásával. Az elmúlt 4 évtizedben folyamatosan bővítette autóipari beszállítói tevékenységét a fröccsöntés és poliuretán habosítási technológiákkal készült alkatrészekkel.

Fröccsöntési és poliuretán habosítási technológiával kül- és beltéri, személyi- és tehergépjárművek, buszok, kamionok alkatrészeinek gyártásában szerzett tapasztalatot.
A gyártott alkatrészek széles skáláján a napellenző műanyag alkatrészeitől, a műszerfalon át, a poliuretánnal bevont fűtött karfákig, bonyolult kis- és nagyméretű fröccsöntött és habosított alkatrészek gyártására felkészült a vállalkozás.

A sokszínű technológiai háttér egyedi előnyöket nyújt az igényes, bonyolult termékek gyártásához, lehetővé téve a műanyag, fém vagy fa termékek poliuretán habbal történő bevonását különböző alkatrészek beépítésével, mint például a fűthető karfák.

A fröccsöntött termékek gyártási lehetőségei a néhány grammsúlyú termékektől – mint például a napellenző rögzítő elem – a néhány kilós termékekig – mint például az ajtóburkolatok vagy a külső küszöbök – széles termékskálájáig terjednek.

A PEMÜ Zrt.-nél rendelkezésre áll a fémre történő fröccsöntési tapasztalat, valamint a műszaki műanyagok feldolgozása, amely lehetővé teszi a bonyolultabb műszaki megoldások megvalósítását is.

A poliuretán habosítási technológiával felkészült a vállalkozás karfák, különböző lágy és kemény burkolatok gyártására, illetve fröccsöntött alkatrészek poliuretán habbal történő bevonására.

Késztermék összeszerelési tapasztalat is rendelkezésre áll a napellenző termékek gyártásával, amelyek készülhetnek poliuretán habtesttel vagy fröccsöntött technológiával, különböző felszereltséggel, tükörrel, világítással, zsebekkel, illetve egyéb kiegészítőkkel.

Poliuretán öntési technológiával lehetőség van a vevői igényeknek megfelelő szilentblokkok
gyártására is.

A PEMÜ Zrt. Tier1-Tier3 beszállítói tapasztalatokkal és IATF 16949 tanúsítással rendelkezik.

Nemzetközi konzorciumban végzett kutatás-fejlesztési projektek keretében több autóipari műanyag alapanyag és gyártástechnológia fejlesztésében vett részt.
A cég nagy múltra visszatekintő szerszámtervezéssel, -gyártással és -karbantartással rendelkezik, amellyel képes az autóipari alkatrészek gyártásának bevezetését teljeskörűen menedzselni.
A beszállított termékek minőségét jól felszerelt mechanikai és kémiai mérésekre alkalmas labor segíti.