Egészségipar

A PEMÜ Műanyagipari Zrt. 1971-ben kezdte el szilikon és PVC extrudálási és szilikon préselési technológiák bevezetését elsőként Magyarországon. Ezektől az évektől szerzett tapasztalatot az egészségipar számára gyártott csövek, profilok és préselt alkatrészek gyártásában.

2021-ben a teljes gyártási kapacitás megújult, új gépekkel, berendezésekkel gyártja a cég az egészségipar számára a szilikoncsöveket 3-50 mm belső átmérővel, ShoreA 40-80 közötti keménységgel. Lehetőség van a szilikon termékeket peroxiddal vagy platina katalizátorral térhálósítani, habosítani. A termékek széles hőmérséklettűrésre képesek, akár -110 °C-tól 300 °C-ig.

A cég rendelkezésére álló préselési technológiával bonyolult, darabos termékek gyártására is van lehetőség a vevők egyedi igényei alapján.

A termékek ShoreA 14-80 közötti keménységű anyagokkal készülhetnek peroxiddal vagy platina katalizátorral térhálósított szilikonból is.

Az egészségipar PVC cső- és profil igényeit is több mint 4 évtizede szolgálja ki a vállalkozás.

Az egészségügyi intézmények, kórházak kiszolgálásában az elmúlt 40 évben nagy tapasztalatokat szerzett a PEMÜ, a cég erőssége, hogy a kisszériás igények teljesítésével is törekszik a stratégiai partnerkapcsolatok kiépítésére.

Hosszú ideje együttműködik a cég gyógyszergyárak és az orvostechnikai eszközgyártók igényeinek kielégítésében.

A PEMÜ Zrt. évtizedek óta foglalkozik poliuretán habosítási technológiával, amely lehetővé teszi az egészségipar speciális eszközigényeinek kiszolgálását azáltal, hogy képes fémre, fára, műanyagra különböző keménységi habrendszerek felvitelére. Ilyen speciális termékek pl. az orvosi vizsgálószékek habosított alkatrészei vagy az orvosi műszerek speciális dobozai.

Lehetőség van orvostechnikai eszközök termékfejlesztési együttműködésére, amelyben a tapasztalatokat a gyermekek mozgásterápiáját segítő speciális vízben és szárazföldön is alkalmazható „csillaghinta” évtizedes gyártása példáz.

Memory habok széleskörű gyártási és fejlesztési tapasztalatára építve került kifejlesztésre a derék- és lábtámasz memory párna. Különböző keménységű és kialakítású memory párnák és matracok gyártásával és fejlesztésével lehetőséget nyújt a cég az egészségipari igények kiszolgálására. A 4-8 mm vastagságban gyártott fedőmatracok a már meglévő matracok kiegészítésével biztosíthatják a kényelmes pihenést, illetve segíthetnek a felfekvések elkerülésében tartós ágyhoz kötöttség esetén.

A termékek minősítését akkreditált külső laborok és a PEMÜ Zrt. független labormérései igazolják.

Egyedi profilok és csövek gyártására szerszámtervezéssel és szerszámgyártással is támogatja a vevők igényeinek teljeskörű kiszolgálását.

Magyarország legnagyobb gyártókapacitása épült ki a PEMÜ solymári telephelyén.

2021. évtől a PEMÜ Zrt-nél megvalósult egészségipari gyártókapacitás fejlesztés lehetővé teszi tisztateres csövek és profilok gyártását is.