PEMÜ – Szerelési tevékenység

Szerelési tevékenység

A PEMÜ Műanyagipari Zrt. több évtizedes termékösszeszerelési tapasztalattal rendelkezik. Az egyik legbonyolultabb összeszerelt termékcsoport a különböző eljárásokkal készült napellenzők készre szerelési tevékenysége.

A szerelési tevékenység modern, a folyamathoz illeszkedő speciális célgépek segítségével történik.

A különböző típusú termékek gyártására külön felépített szerelősorok állnak rendelkezésre. A cég elsősorban habosított poliuretán napellenző testekkel készíti a napellenzőket, de gyakorlattal rendelkezik polipropilén fröccsöntött napellenző testek, illetve úgynevezett sejtszerkezetes papír alapú (molto) napellenző testek gyártásában is. Mindhárom napellenző test típus esetén különféle felszereltségű napellenző gyártására van lehetőség (világítós, tükrös, zsebes). Személygépkocsi napellenzőkön kívül teherautók, kamionok, illetve egyéb haszonjárművek napellenzőinek gyártására is felkészült a cég.

A cég több évtizede szállít készre szerelt napellenzőket különféle autóipari cégeknek (Suzuki, Opel, Peugeot, Renault), de van gyakorlata a VW Golf -hoz is szerelt tetőcsomagtartó gyártásában is.

A PEMÜ Zrt. nagy tapasztalattal rendelkezik a szerelési folyamatok tervezésében, annak érdekében, hogy a leghatékonyabb módon történjen a szerelési tevékenység.

A PEMÜ Zrt. magas műszaki színvonalú mérnöki tudásra építve képes a partnereinek támogatást nyújtani a szerelési folyamathoz szükséges célgépek kiválasztásában, illetve speciális részfolyamatok esetén a gyártóberendezések, speciális célgépek megtervezésében és kivitelezésében is.

Komplex termékösszeszerelési tevékenység mellett, mint például a napellenzők, a cég kisebb szerelési tevékenységeket is végez az általa különböző technológiákkal gyártott beépülő termékeken, alkatrészeken. Ezen esetekben jellemzően különböző fém vagy műanyag rögzítő elemek, illetve különféle nagyságú és formájú szivacsok ragasztása történik a gyártási folyamathoz illeszkedve.

A vevői igények teljeskörű teljesítése érdekében a PEMÜ Zrt. több évtizedes alkatrész összeszerelési tapasztalatára építve vállalja az általa gyártott alkatrészek egyszerűbb vagy bonyolultabb szerelési munkálatainak elvégzését is.

A cég saját termékeinek esetében is végez szerelési tevékenységet, mint például a hulladékgyűjtő konténerek szerelése (tető, kerekek, feliratok).

A PEMÜ Zrt. a szerelési tevékenységgel készített termékek gyártását az aktuális minőségügyi szabványokkal és auditokkal biztosítja és ellenőrzi (IATF 16949:2016, ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 50001:2018).