Háztartási- és barkácsgépipar

A PEMÜ Műanyagipari Zrt sokszínű technológiai adottságai és több mint hat évtizedes gyártási és fejlesztési tapasztalatai biztos alapot nyújtanak a háztartási és barkácsgépek tömeg- vagy műszaki, de akár nagy teljesítményű műanyagból készült magas műszaki követelményű alkatrészeinek gyártásához.

Az iparágban több évtizedes együttműködések alakultak ki, amelyek lehetővé tették az egyre magasabb műszaki igények kielégítését új anyagok és gyártási technológiák fejlesztésével.

A cég gyártási tapasztalatai a háztartási kisgépek fröccsöntött alkatrészeinek széles skáláját ölelik fel a színes, transzparens porszívó házak elemeitől a kerekeken át a poliuretán formahabosítással készült porszívó motor zajcsökkentő szigetelő egységéig.

Ismert kerti gépek pl.fűnyíró márkák színes és bonyolult formájú nagy és kisméretű alkatrészeinek, mint például a fűnyíró házak, kerekek, burkolatok gyártója és beszállítója cég.

Kihasználva a technológiai sokszínűséget valamint a szerszámgyártási és tervezési tapasztalatokat nagy múltra tekintenek vissza a  barkácsgépipar számára belföldre és külföldre is gyártott alkatrészek. A különböző magas műszaki követelményű csiszolótalpak fröccsöntött bázisra történő poliuretán formahabosítással rögzítik a különböző felületű csiszoló anyagokat.

A különböző tömítések, rugók, gyűrűk, profilok, kerekek szintén a gyártott termékpaletta részét képezik a háztartásokban használt gépekhez a kávéfőzők szilikon tömítéseitől a tűzhelyek sütőajtajának tömítéséig. De megtalálhatóak a PEMÜ által gyártott teflon tömítések a csaptelepekben is.

A cég adottságai lehetővé teszik a háztartási gépipar széles igényeinek akár kisszériás, egyedi műszaki követelményeinek kielégítését is többféle technológiai megoldást kínálva.

Lehetőséget biztosít a cég a vevői számára az elképzelt (megálmodott) termékek szerszámainak megtervezésétől és legyártásától a technológiai megoldások és  alapanyagokok kiválasztásán át a termékek gyártásáig a teflon, szilikon az öntött és formahabosított poliuretán technológiák mellett sajtolt, fröccsöntési és extrudálási eljárásokkal is.

A beépülő gépipari alkatrészek mellett megtalálhatóak a PEMÜ saját gyártású termékei is a háztartásokban, mint például a 110, 120 és 240 literes háztartási kukák, amelyek szelektív hulladék gyűjtésére is alkalmasak.

Nagy és kisméretű műanyag cserepek, kerti bútorok gyártásában, valamint a hozzájuk tartozó kompaundok receptúrájának előállításában is tapasztalatokkal rendelkezik a cég.

A kertekben beépített tartós műanyag medencék kék, sima vagy anyagában mintázott műanyag lemezeinek egyedüli magyarországi gyártójaként  évtizedek óta ismert a vállalkozás.