Bútoripar

A PEMÜ Műanyagipari Zrt. a bútoripar számára a poliuretán gyártási technológiára alapozva készít különféle termékeket. Több évtizedes kutatás-fejlesztési és termékfejlesztési tapasztalatok teszik lehetővé a vevői igények teljesítését.

A memory habok lehetővé teszik a különböző keménységű és formájú párnák gyártását. A PEMÜ beszállítói tevékenysége révén az általa gyártott memory habokkal találkozhatnak a vevők nagy nemzetközi áruházláncokban.

Beszállítói tevékenység mellett a saját termékfejlesztés is folyamatosan lehetővé teszi, hogy közvetlenül a PEMÜ webáruházában is elérhetőek a saját fejlesztésű memory párnák és matracok.

A fejlesztési tevékenység eredményeként az alvást segítő különböző formájú memory párnák mellett speciális egészségügyi problémák megoldását segítő párnák is kifejlesztésre kerültek, mint pl. a lábtámasz vagy a deréktámasz.

Egyedi vevői igények kielégítésére is van lehetőség a PEMÜ által fejlesztett matracok vásárlása esetén. A webáruházban elérhetőek a 4-6-8 cm vastagságú fedőmatracok, amelyek a már meglévő matracok kiegészítésével biztosíthatják a kényelmes pihenést, illetve segíthetnek a felfekvések elkerülésében tartós ágyhoz kötöttség esetén.

Lehetőség van egyedi méretű matracok rendelésére is különböző bázishabokra épített memory réteggel. A bázishabok mérettartománya 10-12 cm vastagságban, míg a ráépülő memory habréteg 4-6-8 cm vastagságú. A méreteknél lehetőség van mind a matrac szélességének és hosszúságának, valamint vastagságának egyedi kialakítására.

A bútoripari rendszereknél lehetőség van formahabosítási technológia alkalmazására, amely lehetővé teszi a különböző ülőgarnitúrák, székek, fotelek, ágyak memory habos részeinek gyártását.

Speciális igények kielégítésére is gyártási tapasztalatokkal rendelkezik a cég, mint például a fodrászok által használt speciális kialakítású fodrászszékek vagy a különböző típusú és formájú irodaszékek. A különböző bútoripari termékek gyártásánál a memory hatású habok különböző hordozó felületekre történő felvitelével lehetőség van fém, fa, műanyag betétekre történő habosítási technológiák megvalósítására, lehetővé téve ezáltal a sokszínű vevői igények kielégítését.

Tapasztalatokkal rendelkezik a cég külföldi megrendelésre gyártott fára habosított iskolaszékek ülés- és háttámlájának beszállításában, különböző színekben és formákban.

A termékek gyártásához szükséges poliuretán habosító szerszámok tervezéséhez és gyártásához szükséges tapasztalatokkal és kapacitásokkal is rendelkezik a PEMÜ Műanyagipari Zrt.