Szivattyú szerelés

A PEMÜ Műanyagipari Zrt. 1964 óta gyárt műanyag szivattyúkat. Az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján folyamatosan történtek fejlesztések a szivattyúk műszaki fejlettségének tökéletesítése érdekében. A szivattyúk alkalmasak tiszta, semleges, agresszív savas és lúgos folyadékok szállítására.

A magas minőségi színvonalat új műszaki megoldások, új anyagok alkalmazása biztosítja. A műanyag szivattyúkban a folyadékkal érintkező valamennyi alkatrész speciális, elsősorban polipropilén és teflon anyagokból készülnek. Ezzel az eljárással készült szivattyúk alkalmasak minden olyan folyadék szállítására, amellyel szemben a polipropilén vegyi ellenálló képessége megfelelő. A szivattyúkat a fémmentes belső kialakítás olyan tisztaságú folyadékok szállítására is alkalmassá teszi, amelyeket a fém legkisebb mennyiségű oldódása is szennyezne. A felhasználók tapasztalata és véleménye alapján a műanyag szivattyúk az ipar és mezőgazdaság számos területén jól alkalmazhatók, tiszta, semleges, agresszív savas és lúgos folyadékok szállítására.

HNP/KT szivattyú

A HNP vegyszerszivattyúk egylépcsős örvényszivattyúk. Felépítés, méret, és teljesítmény tekintetében eleget tesznek a DIN 24256 szabványban előírt feltételeknek.

A vegyszerszivattyúk általában az agresszív folyadékok, -így savak, lúgok, egyes oldószerek, hűtővíz vagy teljesen sótalanított víz -stb.- szállítására készülnek. A KT szivattyúk alkalmazása mindenütt indokolt, ahol a hagyományos anyagok az agresszív szállítandó közegek hatására rövid idő alatt tönkremennének.

Alkalmazási területek:

A vegyipar, a gyógyszeripar, a textil- és bőripar, az üveg- és kerámiaipar, a vas- és acélgyártás, illetve fémfeldolgozó-ipar használja a magas műszaki követelményeket teljesítő úgynevezett vegyszerszivattyúkat. Napjaink kiemelt környezetvédelmi céljainak megvalósításához is alkalmazzák a környezetvédelmi berendezések, így az ivóvíz és ipari vízművek, a szennyvíztisztító berendezések vagy édesvizű, illetve tengervizet tartalmazó akváriumok szivattyújaként.

A PEMÜ Zrt. a minőségi termékek gyártását az aktuális minőségügyi szabványok követelményeit teljesítő működésével biztosítja és ellenőrzi, melyet az auditok során megszerzett tanúsítványok igazolnak (ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 50001:2018).