Technológiák

Fröccsöntés

Gyártási kapacitások 25 – 2600 tonna záróerőig
Minden gépkategóriában modern, robotokkal támogatott gyártási lehetőségek. Digitalizált gyártási folyamatok.
Tömeg- és műszaki műanyagok, különleges műanyagok széles skálájának feldolgozása. Alapanyagok színre keverése, adalék és töltőanyagok kiválasztása. Évtizedeken átívelő partnerkapcsolatok.

Bővebben a fröccsöntésről

Poliuretán habosítás

Gyártási kapacitások 10 grammtól – 10 kilogramm súlyig.
A PEMÜ Műanyagipari Zrt. poliuretán habosító tevékenységét modern habosító gépekkel, robotizált és automatizált gyártási környezetben végzi. Sokféle integrálhab feldolgozásában rendelkezik évtizedes gyártási tapasztalattal a keményhaboktól a lágy habok feldolgozásáig. Partnerkapcsolatait a több évtizedes együttműködések jellemzik.

Bővebben a poliuretán habosításról

Szerelési tevékenység

A PEMÜ Műanyagipari Zrt. több évtizedes termékösszeszerelési tapasztalattal rendelkezik. Az egyik legbonyolultabb összeszerelt termékcsoport a különböző eljárásokkal készült napellenzők készre szerelési tevékenysége. A szerelési tevékenység modern, a folyamathoz illeszkedő speciális szerelőgépek segítségével történik. A különböző típusú termékek gyártására külön felépített szerelősorok állnak rendelkezésre.

Bővebben a szerelési tevékenységről

Vulkollán öntés

A PEMÜ Műanyagipari Zrt. több mint 4 évtizede foglalkozik önthető poliuretán elasztomerek feldolgozásával, amellyel Magyarország piacvezetőjévé vált. Az üzemben gyártott termékek térhálós szerkezetű, két- és többkomponensű poliuretán alapanyagokból készülnek.

Bővebben a vulkollán öntésről

Teflonfeldolgozás

A teflon speciális műanyag, extrém magas hőmérsékletnek is ellenáll. Ebből kifolyólag különleges gyártási eljárásokat igényel, hetekig tartó gyártási folyamat során napokig tartjuk speciális hőkezelő kemencékben. Termékeink között standard és egyedi méretű rudak, perselyek, lemezek, fóliák találhatóak meg, amelyekből vagy vásárlóink, vagy megbízásukra mi magunk alakítjuk ki esztergálással, stancolással, egyéb megmunkálással a végső felhasználásra szánt terméket.

Szilikon feldolgozás

A PEMÜ Műanyagipari Zrt. Magyarországon elsőként 1971 óta foglalkozik szilikonfeldolgozással, – elsősorban extrudált és préselt termékek gyártásával. A szilikon elasztomerek speciális tulajdonságokkal bíró, nagy rugalmasságú elasztomerek, magas hőállóság, kifejezetten jó ózon- és UV állóság, nagy vegyszerállóság jellemzi. Az üzem gyártási technológiája megfelel az Ipar 4.0 legmagasabb szintű követelményeinek.

Bővebben a szilikon feldolgozásról

PVC feldolgozás

A PEMÜ Műanyagipari Zrt. az 1970-es évek óta foglalkozik PVC cső- és profilgyártással. A PVC széleskörűen elterjedt ún. tömegműanyag, ezért a termékek között megtalálhatóak a folyamatos gyártást biztosító extrúziós technológiával előállított zsinórok, csövek, profilok, szalagok, az iparitól az élelmiszeriparon át az egészségügyi felhasználásig. Az alapanyagok kiválasztásával és kombinálásával személyre szabhatóak a termékek tulajdonságai.

Bővebben a PVC feldolgozásról

Tiszta teres gyártás

A PEMÜ Műanyagipari Zrt. több évtizedes cső – és profilgyártási tapasztalataira alapozva hozta létre tiszta teres egészségügyi termékgyártó üzemét. Az üzem a legmodernebb szilikon és PVC gyártástechnológiával és hőkezelő berendezésekkel felszerelt. Az egészségügy által igényelt speciális követelmények biztosítására kialakított gyártási környezetben lehetőség van az egészségügy számára használható szilikon, PVC és TPU csövek és profilok gyártására.

Bővebben a tiszta teres gyártásról

Lemezgyártás

A PEMÜ Műanyagipari Zrt. több mint 3 évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik műanyag lemezek gyártásában. Magyarország első lemezgyártó üzeme 5-20 mm mérettartományban gyárt egyedi méretekben színes lemezeket poliolefin anyagokból és kompaundjaikból. A lemezek konfekcionálásához az üzem gyárt hegesztőzsinórokat és profilokat. A PEMÜ Zrt. elkötelezett a környezet védelmében, ezért a gyártási technológiáknál törekszik az anyagában újrahasznosítani a gyártási hulladékot, amely a lemezgyártás esetében teljes körűen megvalósítható.

Bővebben a lemezgyártásról

Szivattyú szerelés

A PEMÜ Műanyagipari Zrt. 1964 óta gyárt műanyag szivattyúkat. Az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján folyamatosan történtek fejlesztések a szivattyúk műszaki fejlettségének tökéletesítése érdekében. A szivattyúk alkalmasak tiszta, semleges, agresszív savas és lúgos folyadékok szállítására.

Bővebben a szivattyú szerelésről

Szerszámgyártás

A PEMÜ Zrt. szerszámüzeme több, mint 50 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik.  Magasan képzett mérnök és technikusi tudásával felkészült a termékgyártás támogatására a gyártáshoz szükséges szerszámok tervezésével, gyártásával és karbantartásával.

Bővebben a szerszámgyártásról

Laborvizsgálatok

A PEMÜ Műanyagipari Zrt. modern mérőeszközökkel felszerelt laboratóriuma képes a különböző műanyagfeldolgozási technológiákkal előállított termékek mechanikai, kémiai, reológiai, termikus, elektromos és egyéb speciális mérésére.

Bővebben a laborvizsgálatokról

Karbantartás

A PEMÜ Műanyagipari Zrt. sokszínű technológiai hátteret biztosító modern gépek, robotok, speciális berendezések tervszerű megelőző karbantartását és hibaelhárító munkálatait a cég magas mérnöki tudással rendelkező szakember gárdája biztosítja. A karbantartási részleg elsősorban a cég technikai hátterének folyamatos üzembiztonságáért felelős, azonban aktívan részt vesz a speciális célgépek tervezésében és kivitelezésében is. A gyors hibaelhárítás érdekében a termeléshez igazodó folyamatos ügyeletet biztosít a gyártóüzemek számára.