APRIL projekttalálkozó Madridban

2022. júniusában Madridban került sor az APRIL (Multipurpose robotics for manipulation of deformable materials in manufacturing processes) Európai Uniós H2020-as projekt első személyes projekttalálkozójára.

A PEMÜ Zrt. 2020-ban sikeresen csatlakozott egy Európai Unió által támogatott, H2020-as keretprogramhoz tartozó nemzetközi, piacorientált kutatási projekthez, az April-hez (Multipurpose robotics for manipulation of deformable materials in manufacturing processes).Összesen 15 projektpartner (egyetemek, kutatóintézetek, kis és középvállalkozások és több ipari partner), 7 különböző országból dolgozik a fejlesztésekben, melynek célja a nehezen robotizálható tevékenységek robotokkal történő megoldása. A PEMÜ Zrt., mint konzorciumi tag a viszkoelasztikus párnagyártás robotizálásán dolgozik a projekt keretében.

2022. júniusában Madridban került sor a projekttagok első személyes találkozójára. A két napos rendezvényen a projekttagok több, mint 2 év közös munka után személyesen is megismerkedtek egymással, valamint a projekttagok beszámoltak az elmúlt időszak fejlesztéseiről, elért eredményeiről is.

Vissza