ICD-4TVET

A PEMÜ Műanyagipari Zrt. elkötelezett a szakmunkások duális képzése iránt, valamint abban, hogy biztosítsa a megfelelő tudásátadást a jövő generációjának.

A PEMÜ Műanyagipari Zrt. 2019-ben sikeresen pályázott egy Európai Unió által támogatott nemzetközi oktatási projekthez, az ICD-4TVET-hez (Interaktív tananyagfejlesztés műszaki szakképzéshez). A projekt 2019.09.01-jén indult és 34 hónapos időszakot ölel fel, azaz 2022 júniusában fog majd véget érni. Összesen 6 projekttag (egyetemek, oktatáspolitikai intézetek) 5 országból dolgozik a fejlesztéseken, melynek célja egy olyan nyitott innovációs koncepció kidolgozása a tantervek készítésének optimalizálására a műszaki szakképzési szektorban, amely képes a piaci igényeket és trendeket beépíteni a szakképzési tantervekbe, valamint rövid idő alatt reagálni is rájuk. Ez a koncepció a projekt keretében kifejlesztésre kerülő digitális platformon keresztül fog megvalósulni. A PEMÜ Zrt. feladata a tanterv kidolgozásában való részvétel, illetve ennek tesztelése a gyakorlatban.

2019 novemberében a projekttagok Athénban egy nyitó találkozón ismerkedtek meg egymással. A két napos rendezvényen bemutatkoztak a projekttagok, valamint átbeszélésre kerültek a projekt fő feladatai és tevékenységei.

Az ICD-4TVET már a PEMÜ Zrt. második szakképzés formátumú nemzetközi oktatási projektje, hiszen a 3 éves DEMETRA projekt éppen 2020-ban zárult le sikeresen.

Vissza